COVID zgodbe

Opis

Pred vami je zbirka zgodb s podnaslovom Doživljanje izobraževalcev odraslih med pandemijo.

To so zgodbe ljudi, naše zgodbe! V srcu vseh nas bodo imele te zgodbe posebno mesto. Spominjale nas bodo na čas, ki je edinstven v človeški zgodovini.

So zgodbe o trenutku, ko se je spremenil svet in mi z njim. Pripovedujejo o človekovi sposobnosti prilagajanja, o človečnosti, kolegialnosti, sodelovanju, dejavnemu delovanju za tiste, za katere izobraževalci odrasli smo, za ljudi, za skupnost. 

Dr. Tanja Možina, urednica publikacije Povejmo si zgodbe: Doživljanje izobraževalcev odraslih med pandemijo, je izobraževalce odraslih poleti 2021 povabila k pisanju zgodb. Pri tem je bila zelo uspešna – pred vami so izvirni zapisi 34 različnih avtorjev (sodelavcev ACS, zunanjih sodelavcev, predavateljev in drugih vidnih izobraževalcev odraslih).

Avtorji skozi svoje avtentične zgodbe sporočamo, kako smo doživljali pandemijo – na osebni in strokovni ravni. Kako je potekalo izobraževanje odraslih v tem zahtevnem obdobju, kaj smo se naučili, katere izkušnje nabrali, pa tudi, kaj vse je covid-19 razkril. Vse te naše zgodbe pripovedujejo o učenju kot našem velikem zavezniku, ki pomaga predrugačiti še tako zahtevne čase, učenju, ki nas vodi naprej in povezuje v skupnem.

Naj vse te naše zgodbe vsakemu od vas spregovorijo same zase, naj vas obogatijo. Veseli bomo vaših odzivov, vaših zgodb.

Vsem avtorjem, ki ste bili pripravljeni deliti svoje zgodbe, svoje, tudi zelo osebno doživljanje in svoj premislek z javnostjo, za skupno dobro, tudi na tem mestu velik HVALA!